vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Berenberg verlaagt koersdoel Fastned
Beeld: Fastned

Berenberg verlaagt koersdoel Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Fastned verlaagd van 37,00 euro naar 32,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

De exploitant van snellaadstations publiceerde afgelopen dinsdag de kwartaalcijfers. Hoewel Fastned verwacht dit jaar iets minder laadstations verwacht te openen dan eerder gedacht, zei het bedrijf een sterk herstel in 2025 te verwachten. De analisten van Berenberg blijven over het geheel genomen positief over de keuze van Fastned om zich te concentreren op locaties met veel verkeer.

Berenberg is ook positief over de margevooruitzichten op de lange termijn.

De bank verlaagde op basis van de kwartaalcijfers wel de omzetprognose voor 2024 en 2025 met respectievelijk 17 procent en 13 procent. Hierdoor gingen de ramingen voor de EBITDA met 58 procent en 50 procent omlaag. 

De analisten verwachten dat Fastned nu pas in 2025 op nettoniveau break-even zal draaien. Eerder werd er nog van uitgegaan dat dat in 2024 het geval zou zijn.

Het aandeel Fastned sloot donderdag 3,0 procent hoger op 24,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!