vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven
Beeld: ABM Financial News

Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

(ABM FN-Dow Jones) Nederland investeert 2,5 miljard euro in een versterking van het ondernemingsklimaat voor de halfgeleidersector Brainport Eindhoven. Dit maakte de Nederlandse overheid donderdagmiddag bekend.

In de regio Brainport Eindhoven lopen deze organisaties tegen grenzen aan. Zo is er een tekort aan personeel, ruimte en energie. Daarom heeft het kabinet met regionale overheden afspraken gemaakt om deze tekorten aan te pakken. Dit moet ervoor zorgen dat Nederland een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft voor de chipsector en zijn toeleveranciers. "Die sector is belangrijk voor ons verdienvermogen en werkgelegenheid en draagt bij aan onze veiligheid en onafhankelijkheid van andere landen", aldus de overheid. 

Onder de noemer 'Project Beethoven' hebben Rijk en regio gewerkt aan een omvangrijk pakket maatregelen. Voor deze maatregelen voor onderwijs, kennis en de ruimtelijke infrastructuur wordt 2,51 miljard  euro uitgetrokken. 

Met het maatregelenpakket wil de overheid de Nederlandse chipsector versterken en verdere groei van de activiteiten in Brainport Eindhoven ondersteunen. 

Het is nu aan de Tweede en Eerste Kamer om hierover te besluiten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!