vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BMW handhaaft outlook
Beeld: ABM Financial News

BMW handhaaft outlook

(ABM FN-Dow Jones) BMW heeft in het derde kwartaal de omzet zien stijgen, terwijl de winst onder druk stond, maar de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Duitse autobouwer.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 37,2 miljard naar 38,5 miljard euro. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden vooraf rekening met een omzet van 37,4 miljard euro.

De volledige integratie van de joint venture BMW Brilliance Automotive hielp onderaan de streep, zo stelde BMW. De hogere omzetvolumes en positieve productmix droegen ook bij aan de resultaten. Tegelijk had de autobouwer wel last van negatieve wisselkoerseffecten.

De winst na belastingen daalde van 3,2 naar 2,9 miljard euro. Analisten mikten op 2,6 miljard euro. Het afdekken van renterisico’s drukte de winst met 289 miljoen euro.

De EBIT van BMW steeg van 3,7 tot 4,4 miljard euro bij een marge in het automotive-segment van 9,8 procent. Dit was een jaar eerder 8,9 procent.

De outlook werd gehandhaafd. BMW mikt daarmee nog steeds op een EBIT-marge van 9 tot 10,5 procent en een solide groei van de leveringen in het automotive-segment.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!