vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Meer omzet voor IBM
Beeld: ABM Financial News

Meer omzet voor IBM

(ABM FN-Dow Jones) IBM heeft het afgelopen kwartaal meer omzet en daarmee ook meer winst behaald. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

IBM boekte het afgelopen kwartaal in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder een 4,6 procent hogere omzet van 14,8 miljard dollar. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 3,5 procent.

Netto verdiende IBM 1,7 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van bijna 3,2 miljard dollar.

De winst bedroeg op aangepaste basis 2,20 dollar per aandeel, wat boven de analistenconsensus van FactSet van 2,12 dollar per aandeel was.

Outlook

IBM herhaalde zijn eerder prognoses voor het hele boekjaar van een omzetgroei tegen constante wisselkoersen van 3 tot 5 procent. De vrije kasstroom wordt geraamd op 10,5 miljard dollar, wat 1 miljard dollar meer is dan vorig jaar.

Het aandeel IBM noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,4 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!