vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Berenberg verlaagt koersdoel OCI stevig
Beeld: ABM Financial News

Berenberg verlaagt koersdoel OCI stevig

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag de verwachtingen voor de winst van OCI neerwaarts bijgesteld, nadat het aandeel dit jaar al met 33 procent daalde, en verlaagde het koersdoel van 38,00 naar 28,00 euro met een onveranderd Houden advies.

De ramingen voor het EBIT-resultaat werden met 44 procent verlaagd voor 2023 en met 33 procent voor 2024. 

Bij de halfjaarcijfers zal het kunstmestbedrijf de resultaten van een strategische evaluatie presenteren, die kan uitmonden in een verkoop van de methanoldivisie of een beursnotering aan een andere beurs.

Berenberg vraagt zich af of zulke stappen het verhaal over het bedrijf echt kunnen veranderen op de korte termijn, ook al denken de analisten dat dit op de lange termijn wel de waarde kan verhogen.

Uiteindelijk is OCI een grondstoffenbedrijf dat kampt met een dalende prijscyclus voor stikstof, die waarschijnlijk nog niet voorbij is. 

Een genormaliseerde winst zou rond de 1,5 miljard à 1,6 miljard dollar moeten liggen, maar daar zijn we nog niet, volgens Berenberg.

De analisten verwachten dat OCI zijn doelstelling om jaarlijks 400 miljoen dollar kapitaal terug te laten vloeien naar aandeelhouders dit jaar moet laten varen.

Toch blijft Berenberg optimistisch over OCI, omdat dit het enige kunstmestbedrijf is dat een belangrijke aanjager voor de koers op het programma heeft staan.

Het aandeel OCI sloot vrijdag op 23,09 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!