vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
'Goede resultaten TomTom'
Beeld: TomTom

'Goede resultaten TomTom'

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het eerste kwartaal goed gepresteerd, met een solide groei en waarin de kosten onder controle werden gehouden. Dit zegt analist Wim Gille van ABN AMRO Oddo.

De omzetgroei van 10 procent tot bijna 141 miljoen euro was 7 procent hoger dan voorzien door de analistenconsensus. Automotive en de consumententak deden het respectievelijk 11 en 17 procent beter dan voorzien, aldus Gille, maar Enterprise bleef 5 procent achter op de verwachtingen door de dollar.

Gille merkte op dat de operationele kosten 3 procent lager uitkwamen dan verwacht. Maar dat is wel inclusief 2 miljoen euro aan eenmalige posten. Exclusief deze posten waren de kosten volgens ABN AMRO conform verwachting.

De analist wees verder op de verkoop van een belang in Cyient, een Indiase IT-onderneming, voor 15 miljoen euro. "We wisten zelfs niet dat TomTom dit belang had, dus goed nieuws", aldus Gille.

Verder herhaalde TomTom de outlook voor 2023. Gille verwacht dan ook geen significante aanpassingen aan de consensus. De analist herhaalde vrijdag zijn Outperform advies voor het aandeel.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!