vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
GoPro overtreft winstverwachting
Beeld: GoPro

GoPro overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) GoPro heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt en overtreft daarmee de verwachtingen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van actiecamera's.

Het concern zei tevens van plan te zijn om een nieuw cameratype te lanceren. Daarnaast kondigde GoPro aan voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen te gaan inkopen.

GoPro boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 53 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 44 miljoen dollar, ofwel 0,28 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 0,41 dollar per aandeel, tegen 0,39 dollar per aandeel vorig jaar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,35 dollar per aandeel.

De omzet steeg het afgelopen kwartaal naar 128 miljoen dollar, inclusief de abonnementsinkomsten van 16,8 miljoen dollar uit zijn GoPro- en Quik-abonnementen.

Outlook 

Voor het lopende kwartaal voorziet GoPro een omzet van 210 miljoen tot 220 miljoen dollar. Analisten rekenden op een omzet van 234 miljoen dollar. Het concern voorziet een aangepast nettoresultaat van 11 tot 12 miljoen dollar. Analisten rekenden op 12 miljoen dollar.

Het aandeel GoPro steeg donderdag nabeurs in de elektronische handel met 2,8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!