vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Farmacieconcern Bayer werkt samen met CureVac aan coronavaccin

Farmacieconcern Bayer werkt samen met CureVac aan coronavaccin

LEVERKUSEN (ANP) - Chemie- en farmaciebedrijf Bayer gaat samenwerken met biotechbedrijf CureVac voor de verdere ontwikkeling van het coronavaccin van CureVac. Ook gaat Bayer helpen bij de productie en levering van het vaccin als dat getest en goedgekeurd is. Bayer heeft in veel gebieden distributienetwerken die het veel kleinere CureVac niet heeft.

CureVac ontwikkelt een coronavaccin op basis van de mRNA-techniek, dezelfde techniek als die waar de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna gebruik van maken. Volgens het bedrijf zijn de eerste testresultaten met het eigen vaccin positief. Halverwege december begon een wereldwijde test van het vaccin bij proefpersonen. Het gaat om een zogeheten fase 3-test, de laatste test die nodig is voor goedkeuring.

Bayer geeft aan blij te zijn zijn kennis en kunde aan te kunnen wenden om de coronapandemie te helpen beëindigen. "De behoefte aan vaccins tegen Covid-19 is enorm", zei Bayer-bestuurder Stefan Oelrich. "We zijn daarom zeer content dat we aanzienlijke ondersteuning kunnen bieden aan CureVac." Analisten wijzen erop dat de afspraken voor Bayer waarschijnlijk niet veel extra winst opleveren. Wel levert de deal het concern goede wil op.

CureVac maakte al eerder afspraken met andere bedrijven die moeten gaan helpen bij de productie van het vaccin. De biotechnoloog hoopt dit jaar na goedkeuring van zijn vaccin nog honderden miljoenen doses te gaan leveren.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!