vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Beursduivel.be

  1. Kooplijst 2024: Jaap Steur

    We zijn in volle gang met de Kooplijsten. Experts wijzen drie fondsen aan voor 2024 en leggen uit waarom deze kansrijk zijn. Vandaag de eer aan Jaap Steur van Axento Vermogensbeheer.

  2. Kooplijst 2024: Stefan Willems

    Een nieuwe deelnemer aan de kooplijsten! Stefan Willems is beursanalist bij Spaarvarkens.be en deelt voor het eerst zijn tips.

  3. (Ver)kooptips voor 2024 van onze analisten

    De (minst) favoriete aandelen van de Beursduivel Beleggersdesk voor 2024.

  4. Kooplijst 2024: Jean-Paul van Oudheusden

    Welke bedrijven zullen in 2024 koersmatig de beste prestaties neerzetten? Vandaag de tips van Jean-Paul van Oudheusden van Markets Are Everywhere.

  5. Een gezonde belegging

    UnitedHealth Group nam in 2012 de plaats van Kraft Foods in binnen de Dow Jones Index. De Britse topbelegger Jeremy Grantham kocht het aandeel in het jaar erop en houdt het nog altijd vast. Maar veel Nederlandse beleggers kennen UnitedHealth nog altijd niet. Tijd voor een kennismaking.

  6. Knaus Tabbert gaat dividend komende jaren fors opschroeven

    Knaus Tabbert is misschien bekender onder kampeerders dan onder beleggers, maar fabrikanten van campers en caravans kunnen lucratieve beleggingen zijn.

    Met ruim 6% op basis van de huidige koers is de camperbouwer uit Jandelsbrunn nu al een goede dividendbetaler, maar het dividendrendement zal de komende jaren snel tot boven de 10% oplopen.

  7. Beleggers niet blij met kwartaalcijfers FedEx

    Het Amerikaanse FedEx heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2024 de omzet sterker dan verwacht onder druk zien staan. Dit zorgde voor een forse winstval bij de express divisie. De koers krijgt hierop een stevige tik.

  8. Is AI de redding voor computerfabrikanten? 2 aandelentips

    Na jarenlange stagnatie lijken computerverkopen te kunnen profiteren van kunstmatige intelligentie.

  9. RTL Group stelt weer teleur

    Het Luxemburgse radio- en televisiebedrijf zag de omzet in het derde kwartaal van 2023 met 10,3% teruglopen tot €1,6 miljard, vooral door de krimpende advertentiemarkten in Europa.

    Winstcijfers werden niet bekendgemaakt, maar het concern verlaagde de voorspelling voor het bedrijfsresultaat over het hele jaar met €50 miljoen tot €900 miljoen. RTL is feitelijk een onderdeel van het sterke Duitse (niet-beursgenoteerde) mediabedrijf Bertelsmann, dat 75% van de aandelen bezit.

  10. Prima derde kwartaal voor BMW

    De Duitse automaker zag de omzet in het derde kwartaal van 2023 met 3% oplopen tot € 38,5 miljard, geholpen door een betere productmix. Het percentage volledig elektrisch in die mix loopt hard op.

    De cijfers bevatten weinig verrassingen, maar het aandeel is de afgelopen drie maanden met zo'n 6% gedaald. Hoe terecht is dat?

  11. AMD klimt uit dal

    AMD wist in het derde kwartaal weer te groeien. Dit was te danken aan een sterk herstel in de verkoop van chips voor PC's en laptops. Dit kwartaal gaan er bovendien nieuwe AI-chips van AMD in de verkoop. Dat belooft ook een omzetaanjager te zijn.

  12. Stellantis draait prima

    Stellantis maakt de best verkopende elektrische auto's in Europa en kwam met een prima derdekwartaalupdate.

    Het concern verkocht in Q3 11% meer auto's en voerde de omzet met 7% op.

  13. Huren blijven goed binnenkomen bij Unibail-Rodamco-Westfield

    Winkelbelegger Unibail-Rodamco-Westfield ziet andermaal ruimte om wat positiever te zijn over de jaarwinst. Nieuws over dividend bleef wederom uit.

    Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft ook over het derde kwartaal operationeel goed gedraaid. De autonome bruto huurgroei versnelde zelfs. URW slaagt er dus goed in de inflatie door te berekenen. Nieuws over grote desinvesteringen in de Verenigde Staten is er nog altijd niet.

  14. Derde kwartaal Mercedes-Benz Group valt tegen

    De aandelen Mercedes-Benz Group deelden in de algemene beursmalaise van dit moment en zakten fors op de cijfers over het derde kwartaal. De koers is in de afgelopen 3 maanden fors teruggezakt.

    Mercedes-Benz blijft echter een absoluut premiummerk waar consumenten graag een goede prijs voor betalen. Op de beurs heeft het aandeel MBG nu een zeer bescheiden waardering. Is dit een instapmoment?

  15. 7 angstaanjagende aandelen in een griezelig seizoen

    Het griezelseizoen is aangebroken. Hierbij 7 stuks om bij weg te rennen.