vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Voorbeurs: Vlakke start voor AEX verwacht

De Amsterdamse beurs gaat donderdag (Hemelvaartdag) naar verwachting een vlakke opening tegemoet. 

De AEX index daalde woensdag nog nipt met 0,1 procent tot 899,60 punten, nadat dinsdag voor het eerst de 900 punten werd geslecht. De Dow Jones index klom woensdagavond met krap een half procent, terwijl de breed samengestelde S&P 500 index vlak sloot. 

Alle discussies over renteverlagingen ten spijt, waarschuwde voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis dinsdag nog dat de volgende stap van de Amerikaanse centrale bank een verhoging van de rente zou kunnen zijn. 

Beleggers hebben vandaag onder meer aandacht voor het rentebesluit van de Bank of England en de wekelijkse steunaanvragen in de VS.

AEX future

De future op de beurs in Amsterdam is opgelopen richting het berekend koersdoel op 900 punten. Na een sterke stijging lijkt de future even wat gas terug te moeten nemen onder dit niveau.

Per saldo laat de future de afgelopen weken een opgaande koersverloop zien met hogere toppen en bodems. Dit wijst op aanhoudende vraag. De koers zou wat kunnen corrigeren richting de voorliggende toppen rond 887 punten. Hier ligt momenteel ook de oplopende steunlijn.

 

 

 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot