Valuta: pond omhoog
Beeld: ABM Financial News

Valuta: pond omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond noteerde woensdag hoger na de gedaalde inflatie over mei.

Analist Stefan Koopman van Rabobank wees wel op de nog altijd hoge inflatie in de Britse dienstensector van 5,7 procent tegen 5,9 procent in april. Er werd voor mei een inflatie voor de dienstensector verwacht van 5,5 procent.

"De Britse centrale bank zal morgen na de beleidsvergadering geen aanpassingen aan de rente doen, maar wij denken wel dat de bank acteert op basis van de inflatieverwachtingen en het verschil tussen de inflatie en de rente niet te groot wil laten worden om te voorkomen dat de centrale bank straks heel hard op de rem moet trappen. Wij en ook de markt gaan daarom voor de Bank of England uit van een renteverlaging met 25 basispunten in augustus. De markt schat de kans op een verlaging in augustus momenteel in op 35 procent", aldus Koopman.

Koopman verwacht voor de euro weinig beweging vandaag met het oog op een gesloten Wall Street.

Stemhebbend voorzitter van de Fed van Richmond, Thomas Barkin, gaf dinsdag in een interview aan dat de Fed meer data nodig heeft voordat wordt overgaan tot een renteverlaging. Barkin noemde de vooruitzichten onzeker en stelde dat de Fed de rente ongemoeid moet laten, totdat er meer duidelijkheid is over koers en richting van de inflatie en arbeidsmarkt. Barkin liet zich niet verleiden tot een uitspraak over welke koers het meest waarschijnlijk is, omdat daarvoor teveel onzekerheden zijn. 

Naast Barkin kwamen ook de voorzitter van de Fed van New York, John Williams, en van Boston, Susan Collins, aan het woord. Williams zei dat de verwachting in de dot plot van één renteverlaging voor 2024 niet een concreet plan is. "Wij hebben nog geen besluiten genomen", aldus Williams. Collins riep op tot geduld.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0739 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8434 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent tot 1,2733 dollar.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!