Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN
Beeld: KPN

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor KPN verhoogd van 3,50 naar 3,70 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de bank.

ING verhoogde de taxaties voor de winst per aandeel met 1 tot 3 procent voor de periode 2024 tot en met 2026 na de recente resultaten, transacties en het vooruitzicht op vermoedelijk nog meer deals.

"De sterren staan al een paar jaar goed voor KPN", aldus analist David Vagman. Als gevolg wordt het aandeel inmiddels gezien als een van de veiligere Europese telecombedrijven. "Maar dat betekent niet dat het volledig rustig is op de Nederlandse telecommarkt."

ING verwacht dat er meer deals in het vat zitten, nadat Glaspoort recent nog een deal sloot om 200.000 glasvezelaansluitingen van de netwerken van Delta over te nemen. KPN kocht Youfone en is bezig om samen met pensioenfonds ABP een samenwerking vorm te geven voor mobiele netwerken. Ongeveer 3.800 mobiele zendmasten en daklocaties van KPN, NOVEC en Open Tower Company worden ondergebracht in een nieuwe onderneming. "Slimme zetten", oordeelde Vagman.

Het aandeel KPN steeg woensdag met 0,6 procent tot 3,56 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!