AEX licht hoger geopend
Beeld: Euronext

AEX licht hoger geopend

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger geopend. Kort na opening van de beurzen, koerste de AEX 0,1 procent hoger op 928,98 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg Prosus met 1,9 procent en KPN met 0,5 procent. Het telecombedrijf loste 279 miljoen euro af van een lening ter waarde van 500 miljoen euro.  Philips verloor juist 0,8 procent en Heineken 0,7 procent. 

In de AMX won Just Eat 1,9 procent. Just Eat Takeaway gaat maaltijden gratis bezorgen aan Amazon Prime-leden in Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Fagron leverde 1,0 procent in.

Onder de kleinere aandelen won het volatiele Vivoryon 6,1 procent. TomTom won 3,4 procent. TomTom heeft zijn samenwerking met BMW Motorrad uitgebreid en meldde verder door Marelli te zijn geselecteerd om diens infotainment LeanConnect platform voor auto's te verbeteren. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!