Beurs Hongkong positieve uitschieter
Beeld: ABM Financial News

Beurs Hongkong positieve uitschieter

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten woensdag vlak tot licht lager, met uitzondering van de aandelenmarkt in Hongkong, die goed de weg omhoog vond. 

De Hang Seng-index schreef maar liefst 1,9 procent bij op 18.262,13 punten. Daarmee trad de beurs in het voetspoor van Wall Street, dat op dinsdag nieuwe records boekte. Onder meer Lenovo steeg met ruim zes procent, terwijl Xinyi Solar vier procent won. Sunny Optical Technology verloor juist krap drie procent.

De Japanse Nikkei maakte een pas op de plaats op 38.481,42 punten en de SSE Composite-index verloor 0,4 procent op 3.018,60 punten.

De Europese beurzen lijken vandaag een rustige start te gaan maken, terwijl Wall Street de deuren gesloten houdt in verband met Juneteenth Day.  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!