vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
AEX scherpt hoogste stand ooit aan
Beeld: ABM Financial News

AEX scherpt hoogste stand ooit aan

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste vrijdag kort na de beursgong 0,4 procent hoger op bijna 908 punten, een nieuwe recordstand, terwijl de Midkap 0,2 procent won.

Onder de voornamelijk groengekleurde hoofdaandelen gingen ArcelorMittal, Shell en ASML aan kop met winsten van circa een procent. Besi daalde 0,7 procent en noteerde zo onderaan.

In de AMX won Van Lanschot anderhalf procent, terwijl Just Eat Takeaway een procent bijschreef. Aperam verloor krap een procent, maar het aandeel noteerde ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd steeg het aandeel ruim een procent.

In de AScX won Nedap 2 procent. Accsys steeg na een koopadvies van Deutsche Bank met 2,3 procent. Vivoryon verloor bijna 4 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!