vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Verlies Nikola gedaald
Beeld: Nikola

Verlies Nikola gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Nikola heeft in het eerste kwartaal van dit jaar het verlies zien teruglopen, ondanks een lagere omzet. Dit bleek dinsdagmiddag uit cijfers van de fabrikant van emissieloze vrachtwagens.

Nikola boekte over de verslagperiode een nettoverlies van 148 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit een verlies van 169 miljoen dollar.

Het aangepaste verlies per aandeel kwam in het eerste kwartaal uit op 0,09 dollar, iets minder dan de 0,10 dollar waarop analisten volgens FactSet rekenden. Vorig jaar was het verlies nog 0,22 dollar.

De omzet kwam uit op 7,5 miljoen dollar tegen 10,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2023. Analisten rekenden volgens FactSet op 15,8 miljoen dollar. De fabrikant bouwde met 43 trucks er 20 minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!