Accsys positiever gestemd
Beeld: Accsys

Accsys positiever gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Accsys is positiever gestemd over de ontwikkeling van de aangepaste EBITDA. Dit bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht van de houtveredelaar.

De EBITDA zal in het boekjaar 2024, dat eindigde op 31 maart, hoger uitvallen dan waar de consensus vanuitgaat, aldus de onderneming. Volgens Accsys gaat de consensus uit van een EBITDA van 2,5 miljoen euro.

Accsys sprak van een veerkrachtige handel in het vierde kwartaal. Het bedrijf zag de volumes in de tweede jaarhelft wat onder druk staan, maar over heel het jaar realiseerde het bedrijf wel een volumegroei.

Het kostenbesparingsprogramma leidde tot een besparing van meer dan 3 miljoen in de tweede helft van het fiscale boekjaar.

De schuldpositie werd per 31 maart van dit jaar teruggebracht tot 37 miljoen euro. Op 30 september van vorig jaar stond er nog 48 miljoen euro aan schuld uit.

De resultaten over het gehele boekjaar volgen op 26 juni van dit jaar. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!