vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzet DSM-Firmenich onder druk
Beeld: DSM-Firmenich

Omzet DSM-Firmenich onder druk

(ABM FN-Dow Jones) DSM-Firmenich heeft in het eerste kwartaal van 2024 een lagere omzet behaald, terwijl het aangepaste resultaat ook terugliep. Dit bleek donderdag uit cijfers van het bedrijf.

De omzet liep op jaarbasis met 2 procent terug tot 3,1 miljard euro, conform verwachting van analisten. Op autonome basis was er sprake van een pas op de plaats. 

De aangepaste EBITDA liep zelfs met 11 procent terug tot 463 miljoen euro, waar de consensus rekening hield met 465 miljoen euro. Dit bleek goed voor een marge van 15,1 procent tegen 16,7 procent een jaar eerder. 

CEO Dimitri de Vreeze ziet een wat positiever marktklimaat, waarbij DSM weer volumegroei zag. 

Outlook

DSM mikt voor heel het jaar op een aangepaste EBITDA van minstens 1,9 miljard euro, waarvan 200 miljoen euro door synergievoordelen. Daarmee handhaafde het bedrijf de outlook die bij de jaarcijfers in februari werd afgegeven. 

Analisten gaan voor 2024 uit van een aangepaste EBITDA van 1,99 miljard euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!