vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Maaltijdbezorger Doordash stelt teleur
Beeld: ABM Financial News

Maaltijdbezorger Doordash stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) DoorDash rapporteerde in het eerste kwartaal van 2024 een slechter dan verwacht verlies, te midden van tekenen van een lichte groeivertraging voor zijn grote Amerikaanse restaurantactiviteiten. Tevens was de verwachting voor het tweede kwartaal wat aan de magere kant. Dit werd woensdagavond duidelijk bij de kwartaalcijfers van de Amerikaanse maaltijdbezorger.

"In het eerste kwartaal van 2024 hebben we de kwaliteit en efficiëntie van de logistiek verbeterd en de operationele schaal vergroot, waarvan we een groot deel hebben gebruikt om het aanbod dat we aanbieden uit te breiden, de gemiddelde betaalbaarheid te verbeteren en de leveringssnelheid en -kwaliteit verder te verhogen", aldus het bedrijf in een verklaring.

Het goede nieuws was dat de omzet op jaarbasis met 23 procent was gestegen tot 2,51 miljard dollar. Dat was boven de schattingen van 2,45 miljard dollar.

Echter, het bedrijf rapporteerde over het eerste kwartaal een nettoverlies van 25 miljoen dollar, of 0,06 dollar per aandeel, vergeleken met een verlies van 162 miljoen dollar, of 0,41 dollar  per aandeel, in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden verwacht dat DoorDash dit kwartaal 0,03 dollar per aandeel zou verliezen.

De bruto orderwaarde – of de totale dollarwaarde van bestellingen gedaan op DoorDash, steeg met 21 procent naar 19,2 miljard dollar. Dat was hoger dan de verwachtte voor 18,8 miljard dollar. Het bedrijf merkte echter op dat de groei op jaarbasis in deze maatstaf voor het grote Amerikaanse restaurantsegment “licht vertraagde” vergeleken met het vierde kwartaal.

Outlook

Het bedrijf verwacht voor het tweede kwartaal een bruto orderwaarde van 19 miljard tot 19,4 miljard dollar. Het middelpunt van die voorspelling lag net onder de FactSet-schattingen van 19,2 miljard dollar.

DoorDash reageerden teleurgesteld en daalde het aandeel woensdag in de nabeurshandel op Wall Street circa 12 procent. In de reguliere handel daalde het aandeel met 1,4 procent.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!