vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Valuta: dollar in de lift
Beeld: Federal Reserve

Valuta: dollar in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag aanmerkelijk lager dan een dag eerder.

"De Amerikaanse arbeidskosten over het eerste kwartaal bezorgden de Fed niet de bevestiging van een afnemende inflatie waar het beleidsorgaan naar op zoek is", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De verwachting is uiteraard dat de Fed vanavond de rente niet wijzigt, waarmee het accent ligt op de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell. Die moet inzicht verschaffen over het antwoord op de vraag hoe de Fed aankijkt tegen een renteverlaging", aldus Mevissen.

In de loop van de middag gaat de aandacht eerst nog uit naar de banengroei in de Amerikaanse private sector en de loonontwikkeling daarin. Uit de cijfers over maart bleken vooral de lonen voor degenen die van baan veranderden aanzienlijk meer te zijn opgelopen dan een maand eerder al het geval was.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0669 dollar. De Europese munt noteerde onveranderd op 0,8537 Britse pond. Het Britse pond noteerde eveneens vlak op 1,2498 dollar. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!