vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Kroes wordt technisch directeur bij Ajax
Beeld: ABM Financial News

Kroes wordt technisch directeur bij Ajax

(ABM FN-Dow Jones) Alex Kroes treedt terug als algemeen directeur van Ajax en wordt titulair technisch directeur. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub donderdagmiddag bekend.

Op 2 april werd Kroes geschorst nadat de Raad van Commissarissen vernam dat hij, een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023, ruim 17.000 aandelen Ajax had gekocht. Die kwestie wordt nu bekeken door de Autoriteit Financiële Markten.

"Mocht op enig moment door een daartoe bevoegde autoriteit worden vastgesteld dat sprake is van een ernstige overtreding van de regels omtrent handel met voorwetenschap, dan zal de RvC ook de positie van Kroes als titulair technisch directeur heroverwegen", liet Ajax donderdag weten.

Kroes zal volgens Ajax een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!