vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Renewi bevestigt outlook
Beeld: ABM Financial News

Renewi bevestigt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Renewi verwacht dat de omzet over het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, op jaarbasis iets lager zal uitvallen. Dit bleek donderdag uit een update van de afval- en recyclingspecialist met een notering op het Amsterdamse Damrak.

Voortdurende kostenverlagingen, digitalisering, uitvoering van strategische initiatieven en een sterk momentum in de tweede jaarhelft resulteerden in een verbeterde onderliggende EBIT-marge, aldus Renewi. Het afvalbedrijf benadrukte dat de jaarcijfers conform de begin dit jaar verlaagde verwachtingen zullen uitkomen en in lijn met de marktverwachtingen.

De kaspositie profiteerde daarnaast in de tweede jaarhelft door ingrepen in het werkkapitaalbeheer, de verkoop van de Hemweglocatie in Amsterdam en uitstel van de ingebruikname van een geavanceerde sorteerlijn in Puurs.

De kernschuld bedroeg eind maart dit jaar 367 miljoen euro. De onderneming voorziet dat over het boekjaar 2024 een “bescheiden” dividend zal worden uitgekeerd.

De presentatie van de definitieve resultaten vindt plaats op 30 mei 2023.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!