vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: consensus Fastned moet iets omlaag
Beeld: Fastned

Beursblik: consensus Fastned moet iets omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in de tweede helft van 2023 een iets lagere EBITDA geboekt dan verwacht, waardoor de consensus voor dit jaar vermoedelijk wat omlaag moet. Dit stelde analist Thymen Rundberg van ING donderdag in een rapport.

De focus in het vanochtend verschenen jaarrapport lag volgens de analist bij de EBITDA en de vrije kasstroom in de tweede jaarhelft. De EBITDA viel wat tegen, terwijl de vrije kasstroom juist wat meeviel, mede dankzij een verbeterd beeld voor het werkkapitaal. 

In de tweede helft van 2023 kwam de EBITDA uit op 5,0 miljoen euro, waar ING mikte op 5,5 miljoen en de consensus op 7,5 miljoen euro. Deze tegenvaller schreef ING toe aan hogere operationele kosten. 

ING verwacht bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal meer inzicht te krijgen in de geplande uitrol van laadstations in 2024. 

Al met al denkt de analist dat de consensus voor de EBITDA dit jaar wel wat omlaag zal gaan. 

ING heeft een Houden advies op Fastned met een koersdoel van 29,00 euro. Het aandeel daalde donderdag licht tot 26,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!