vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Sterke resultaten voor Caterpillar
Beeld: ABM Financial News

Sterke resultaten voor Caterpillar

(ABM FN-Dow Jones) Caterpillar heeft in het vierde kwartaal de winstverwachting ruimschoots overtroffen. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van zwaar materieel als bulldozers.

Caterpillar boekte een omzet van 17,1 miljard dollar, een stijging van 3 procent op jaarbasis. In heel 2023 steeg de omzet met 13 procent tot 67,1 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde zowel van een hogere vraag als van gestegen prijzen.

De operationele marge liep op van 13,3 procent in 2022 naar 19,3 procent afgelopen jaar, en de aangepaste marge ging van 15,4 naar 20,5 procent.

De aangepaste nettowinst per aandeel steeg op jaarbasis van 13,84 naar 21,21 dollar. Daaraan droeg het vierde kwartaal 5,23 dollar bij.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het vierde kwartaal op een winst van 4,76 dollar per aandeel, op een omzet van 17,1 miljard dollar.

Het aandeel Caterpillar lijkt maandag ruim 5 procent hoger te gaan openen. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!