vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Colgate-Palmolive presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

Colgate-Palmolive presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt en presteerde beter dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

"De kwaliteit van onze resultaten dit jaar en ons sterke groeimomentum dragen bij aan ons vertrouwen dat we goed gepositioneerd zijn om een consistente groei van de winst per aandeel te realiseren in 2024 en daarna", zei CEO Noel Wallace in een toelichting.

Het concern boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 718 miljoen dollar, ofwel 0,87 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 5 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2022 stond de winst onder druk door een afwaardering van de goodwill.

Op aangepaste basis kwam de winst afgelopen kwartaal ook uit op 0,87 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 7,0 procent op jaarbasis van 4,62 miljard in het vierde kwartaal van 2022 naar 4,95 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,85 dollar per aandeel op een omzet van 4,89 miljard dollar.

In heel 2023 boekte Colgate een 30 procent hogere winst van 2,77 dollar per aandeel op een omzet van 19,5 miljard. Dat betekent dat de omzet met 8,5 procent is gestegen.

Outlook

Colgate voorziet voor 2024 een omzetgroei van 1 tot 4 procent. Dat is inclusief een negatief wisselkoerseffect van enkele procenten. De fabrikant verwacht wel dat de autonome omzetgroei binnen het langetermijndoel van 3 tot 5 procent zal uitkomen.

Daarnaast voorziet het concern een groei van de winst per aandeel met dubbele cijfers. Op aangepaste basis wordt een winstgroei verwacht van 5 tot 9 procent.

Het aandeel Colgate-Palmolive noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!