vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
BlackRock boekt meer winst, dividend omhoog
Beeld: ABM Financial News

BlackRock boekt meer winst, dividend omhoog

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, terwijl het beheerd vermogen ook steeg. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

BlackRock boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,38 miljard dollar, ofwel 9,15 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,26 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 

In het derde kwartaal van dit jaar behaalde de vermogensbeheerder een nettowinst van 1,60 miljard dollar of 9,06 dollar per aandeel.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal uit op 9,66 dollar per aandeel tegen 8,93 dollar per aandeel een jaar eerder. De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op een winst van 8,87 dollar.

De inkomsten van BlackRock stegen op jaarbasis van ruim 4,3 miljard dollar naar ruim 4,6 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2023 lag de omzet op ruim 4,5 miljard dollar.

Het beheerd vermogen van BlackRock steeg op jaarbasis met 16 procent tot net iets meer dan 10,0 biljoen dollar. Aan het einde van het derde kwartaal stond het beheerd vermogen op iets meer dan 9,1 biljoen dollar.

Verder meldde BlackRock dat het dividend met 2 procent omhoog gaat naar 5,10 dollar per aandeel, terwijl de vermogensbeheerder ook de overname van Global Infrastructure Partners voor 12,5 miljard dollar aankondigde. 

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!