vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Roche neemt Carmot Therapeutics over
Beeld: ABM Financial News

Roche neemt Carmot Therapeutics over

(ABM FN-Dow Jones) Roche neemt Carmot Therapeutics over voor 3,1 miljard dollar. Dit maakte Roche maandag bekend, nadat een definitief akkoord werd bereikt.

Het betaalt 2,7 miljard dollar voor Carmot. Als bepaalde mijlpalen worden gehaald, betaalt Roche nog eens 400 miljoen dollar.

Het Californische Carmot is een privaat bedrijf dat zich toelegt op obesitas, zowel voor mensen die lijden aan diabetes als die geen suikerziekte hebben.

Carmot heeft drie medicijnen in ontwikkeling, waarvan de belangrijkste, CT-388, in een Fase 2 studie zit. Vooralsnog wijzen de onderzoeksuitkomsten erop dat CT-388 het beter doet dan concurrerende middelen om gewicht te verliezen en dit gewichtsverlies ook vast te houden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!