vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Novartis verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

Novartis verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft de verwachtingen voor de omzetgroei op de middellange termijn verhoogd. Dit maakte de Zwitsers farmaceut dinsdag bekend tijdens een R&D-bijeenkomst in London.

Tussen 2022 en 2027 wil Novartis de omzet jaarlijks gemiddeld met 5 procent laten stijgen, met een operationele marge in de kernsegmenten van iets meer dan 40 procent in 2027. Bij de jaarcijfers over 2022 sprak Novartis nog van een omzetgroei van 4 procent.

Zo wil de farmaceut "aanzienlijke aandeelhouderswaarde op de korte, middellange en lange termijn" realiseren, zei CEO Vas Narasimhan.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde Novartis ook zijn strategie voor innovatieve geneesmiddelen en de robuuste pijplijn, die moeten helpen om de doelstellingen te verwezenlijken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!