vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Honeywell past outlook aan
Beeld: ABM Financial News

Honeywell past outlook aan

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft donderdag de outlook voor het boekjaar aangepast, nadat de omzet in het derde kwartaal aantrok. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse bedrijf in elektronische controle- en automatiseringssystemen.

De aangepaste winst per aandeel zal dit jaar tussen de 9,10 en 9,20 dollar uitkomen tegen 9,05 en 9,25 dollar in een eerdere verwachting. De omzet wordt nu verwacht uit te komen tussen de 36,8 miljard tot 37,1 miljard dollar tegen een eerdere verwachting van 36,7 en 37,3 miljard dollar. Daarmee komt de autonome omzetgroei vermoedelijk uit tussen de 4 en 5 procent en niet langer tussen de 4 en 6 procent. Honeywell paste al vaker dit jaar de outlook voor 2023 aan.  

Derde kwartaal

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 3 procent van 8,95 miljard naar 9,21 miljard dollar, waar analisten op een stijging tot 9,23 miljard dollar hadden gemikt. Autonoom steeg de omzet met 2 procent.

De operationele winstmarge steeg met 140 basispunten naar 20,9 procent.

Het nettoresultaat daalde over de verslagperiode van 1,55 naar 1,51 miljard dollar. Per aandeel liep de winst per aandeel terug van 2,30 naar 2,29 dollar per aandeel. Op aangepaste basis steeg de winst per aandeel wel, van 2,25 dollar naar 2,27 dollar per aandeel. Dit is net iets meer dan de door analisten voorziene 2,23 dollar per aandeel.

De orderportefeuille van Honeywell steeg afgelopen kwartaal met 10 procent naar een recordbedrag van 31,4 miljard dollar.

Het aandeel Honeywell noteert donderdag vlak in de voorbeurshandel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!