vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Kimberly-Clark verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

Kimberly-Clark verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Kimberly-Clark heeft de outlook voor heel 2023 verhoogd, nadat de winst in het derde kwartaal beter was dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de fabrikant van Kleenex en Huggies-luiers.

"We hebben opnieuw een sterk kwartaal afgeleverd, met autonome groei in alle segmenten en aanhoudende margeverbetering", aldus Mike Hsu, CEO van Kimberly-Clark.

In het derde kwartaal behaalde het bedrijf een nettowinst van 587 miljoen dollar, of 1,73 dollar per aandeel. Een jaar eerder kwam er nog een winst in de boeken van 467 miljoen of 1,38 dollar.

De aangepaste winst van 1,74 dollar was beter dan de 1,60 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden. De brutomarge verbeterde met 530 basispunten naar 35,8 procent.

De omzet verbeterde afgelopen kwartaal met 2 procent, van 5,05 miljoen naar 5,13 miljard dollar. Hier ging de markt uit van 5,16 miljard dollar.

Outlook

Kimberly-Clark verwacht nu een aangepaste winstgroei van 15 tot 17 procent, waar eerder nog werd gerekend op 10 tot 14 procent. En de autonome omzetgroei zal 4 tot 5 procent zijn, aldus de fabrikant.

Het aandeel Kimberly-Clark gaat dinsdag een hogere opening tegemoet. In de voorbeurshandel stijgt het aandeel 1,0 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!