vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Bloomberg: "TSMC krijgt verlenging van vrijstelling voor productie in China"
Beeld: TSMC

Bloomberg: "TSMC krijgt verlenging van vrijstelling voor productie in China"

(ABM FN-Dow Jones) Taiwan Semiconductor Manufacturing heeft een verlenging gekregen van de vrijstelling van Amerikaanse handelssancties voor zijn productie in China. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een gesprek met een hooggeplaatste Taiwanese ambtenaar.

's Werelds grootste chipmaker heeft een bescheiden campus in een buitenwijk van Shanghai en exploiteert ook een faciliteit in het zuiden van de Chinese stad Nanjing. Het maakt daar 16 nanometer chips, die ongeveer vier generaties achterlopen op de laatste ontwikkelingen. Voor deze faciliteiten mag TSMC apparatuur blijven invoeren.

Als een verrassing komt het besluit van Washington niet.

Eerder deze week werd al bekend dat de Verenigde Staten hebben besloten om de export van halfgeleiderapparatuur naar de fabrieken van Samsung Electronics en SK Hynix in China toe te staan zonder dat hiervoor apart toestemming hoeft te worden gevraagd. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!