vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Colgate-Palmolive verhoogt outlook weer
Beeld: ABM Financial News

Colgate-Palmolive verhoogt outlook weer

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft bij de resultaten over het tweede kwartaal opnieuw de outlook voor dit jaar verhoogd. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Colgate-Palmolive verwacht voor 2023 nu een autonome omzetgroei van 5 tot 8 procent. Dat is inclusief overname.  

Eerder ging Colgate uit van 4 tot 6 procent. Daarvoor hield de onderneming een bandbreedte aan van 3 tot 5 procent.

Tweede kwartaal

De netto-omzet steeg afgelopen kwartaal autonoom met 7,5 procent naar ruim 4,8 miljard dollar. Hiervoor was door analisten bijna 4,7 miljard dollar verwacht. De prijzen stegen met 11,0 procent, terwijl de volumes autonoom met 3,0 procent daalden.

De nettowinst daalde afgelopen kwartaal van 603 naar 502 miljoen dollar. Dat komt op aangepaste basis neer op 0,77 dollar per aandeel tegen 0,72 dollar een jaar eerder, terwijl de verwachting van analisten op 0,75 dollar per aandeel lag.

Het aandeel Colgate-Palmolive noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!