vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Honeywell verhoogt weer outlook
Beeld: ABM Financial News

Honeywell verhoogt weer outlook

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell heeft donderdag de outlook voor het boekjaar 2023 nogmaals iets verhoogd, terwijl de aangepaste winst per aandeel in het tweede kwartaal iets hoger uitviel dan verwacht. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse bedrijf in elektronische controle- en automatiseringssystemen.

De aangepaste winst per aandeel zal dit jaar tussen de 9,05 en 9,25 dollar uitkomen. Eerder werd gerekend op 9,00 tot 9,25 dollar.

De omzet wordt nu verwacht uit te komen tussen de 36,7 en 37,3 miljard dollar. Dat was 36,5 en 37,3 miljard dollar bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. Daarvoor lag de outlook op 36,0 tot 37,0 miljard dollar.

De orderportefeuille van Honeywell steeg afgelopen kwartaal met 4 procent naar een recordbedrag van 30,5 miljard dollar.

Tweede kwartaal

De omzet steeg met 2 procent van 8,9 miljard naar 9,1 miljard dollar, waar analisten op een stijging tot 9,2 miljard dollar hadden gemikt. Autonoom steeg de omzet met 3 procent.

De operationele marge steeg met 2,7 procentpunt naar 20,6 procent.

Het nettoresultaat steeg over de verslagperiode van 1,26 naar 1,49 miljard dollar. De winst per aandeel steeg daarmee van 2,10 dollar naar 2,23 dollar per aandeel. Dit is net iets meer dan de door analisten voorziene 2,21 dollar per aandeel.

Het aandeel Honeywell noteert donderdag 1,0 procent lager in de voorbeurshandel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!