vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
PayPal verkoopt leningenportefeuille door aan KKR
Beeld: ABM Financial News

PayPal verkoopt leningenportefeuille door aan KKR

(ABM FN-Dow Jones) PayPal heeft voor 40 miljard euro aan uitstaande vorderingen doorverkocht aan investeerder KKR, waardoor de betaaldienst meer aandelen kan inkopen. Dat maakte de Amerikaanse betaaldienst dinsdag bekend.

Het gaat daarbij om vorderingen die het bedrijf in verschillende Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk bij klanten heeft uitstaan als onderdeel van een 'koop-nu-betaal-later'-model.

Met deze transactie is ongeveer het gehele huidige vorderingenbestand van  PayPal in Europa gemoeid.

Netto houdt PayPal aan de deal circa 1,8 miljard dollar over, dat de betaaldienst voor een deel laat terugvloeien naar de aandeelhouder en voor een deel aanwendt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

PayPal hield in de outlook voor dit jaar al rekening met de transactie. Wel verwacht het bedrijf voor 1 miljard dollar meer aandelen in te kopen, waardoor het totale inkoopprogramma 5 miljard dollar zal bedragen. 

De afronding van de deal wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.
 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!