Wall Street koerst af op lager slot
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 4.268,75 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 33.620,84 punten en de Nasdaq noteerde 1,2 procent lager op 13.116,99 punten.    

Tegenvallende Chinese macro-data drukten woensdag op het sentiment. De Chinese export is in mei op jaarbasis met 7,5 procent gedaald, terwijl de import daalde met 4,5 procent. De markt interpreteerde de daling als een signaal dat de op één na grootste economie ter wereld kampt met een traag herstel.

"Terwijl de zorgen over een vertraging van de Chinese economie groeien, hebben de handelscijfers van vandaag die zorgen versterkt", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoewel de importcijfers beter waren dan verwacht, is de daling van de export voor het eerst in drie maanden een reële zorg, wat suggereert dan de wereldwijde vraag begint te wankelen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 1,4 procent. De marktindex daalde van 197,4 naar 194,7.

De export daalde in april met 3,6 procent tot 249,0 miljard dollar, terwijl de import met 1,5 procent toenam tot 323,6 miljard dollar, waarmee het tekort op de handelsbalans 23,0 procent steeg tot 74,6 miljard dollar.

Later op de dag volgt het consumentenkrediet van april.

De euro/dollar noteerde op 1,0694. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0718 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0693 op de borden. 

Olie noteerde woensdag tot 1,3 procent hoger. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.    

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS alleen de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Campbell Soup heeft het in het afgelopen kwartaal net iets beter gedaan dan analisten hadden verwacht, en heeft de outlook voor het gehele boekjaar bevestigd. Campbell zag de omzet in het afgelopen kwartaal autonoom met 5 procent stijgen naar 2,23 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden eveneens op een omzet van 2,23 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,68 dollar tegen 0,70 dollar een jaar eerder. De verwachting van analisten lag op 0,65 dollar per aandeel. Het aandeel daalde 7,6 procent.

Cathie Wood en ARK Invest Management hebben dinsdag tijdens de koersval van Coinbase hun slag geslagen door ruim 419.000 aandelen van de cryptobeurs te kopen. Gisteren werd bekend dat de SEC Coinbase aanklaagt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!