vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Deutsche Bank ziet kansen voor aandeel Shell op korte termijn

Deutsche Bank ziet kansen voor aandeel Shell op korte termijn

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het aandeel Shell op de zogeheten 'Catalyst Call Buy' lijst geplaatst. 

Analist James Hubbard denk dat de beleggersdag van Shell, volgende week woensdag in Londen, de nieuwe topman Wael Sawan de gelegenheid biedt om de kracht én veerkracht van de nieuwe strategie van het bedrijf te onderstrepen, en daarbij ook de onderwaardering ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten te benadrukken. 

Shell is volgens analist Hubbard goed gepositioneerd om een belangrijke aanjager te zijn van decarbonisatie, een term die wordt gebruikt voor het verminderen van de uitstoot van met name koolstofdioxide, dankzij zijn toonaangevende activiteiten op het vlak van LNG.

De analist denkt dat Shell wellicht ook een positieve boodschap over het dividend afgeeft. 

Deutsche Bank merkte tot slot op, dat Shell wordt verhandeld tegen een koers/winstverhouding in 2023 van 6,2, en een dividendrendement van 4,3 procent. Inclusief de inkoop van eigen aandelen stijgt deze 'yield' zelfs naar 10,1 procent. 

Deutsche Bank heeft een koersdoel voor Shell van 29,07 Britse pond, ofwel een opwaarts potentieel van bijna 30 procent. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!