vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: Amerikaanse inflatie sterkt de Fed-haviken
Beeld: Federal Reserve

Beursblik: Amerikaanse inflatie sterkt de Fed-haviken

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse inflatiecijfers lieten op alle fronten een versnelling zien. "Dat is voer voor de voorstanders onder de bestuurders van de Federal Reserve om de renteknop nog niet los te laten", zo zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

"Het kan zijn dat er in juni een pauze wordt ingelast, maar dat de Fed in juli de rente gewoon weer verhoogt", aldus Marey. "De Fed wil een vertraging bewerkstelligen, maar met deze cijfers gaat het op alle niveau's de verkeerde kant uit, als het aan de Fed ligt", aldus Marey vrijdag.

De PCE-kerninflatie lag in april op 4,7 procent. De verwachting vooraf was een stabiele kerninflatie van 4,6 procent. De inflatie kwam in zijn totaliteit uit op 4,4 procent, een stijging met 20 basispunten. Op maandbasis steeg zowel de kerninflatie als de totale inflatie.

De euro steeg vrijdagmiddag kort na publicatie naar 1,0746 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!