vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: cijfers Corbion vallen tegen
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: cijfers Corbion vallen tegen

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft met de omzet en marge over het eerste kwartaal niet voldaan aan de verwachtingen. Dit oordeelde ING woensdag.

ING rekende op een omzet van 374,4 miljoen en een marge van 14,2 procent, terwijl Corbion vanochtend over de eerste drie maanden met een omzet naar buiten trad van 359,6 miljoen euro en een marge van 13,5 procent.

Ook de EBITDA lag met 48,4 miljoen onder de verwachtingen van ING van 53,0 miljoen euro.

ING wees woensdag onder meer op een vertraging in de vraag in de eindmarkten van Corbion en illustreerde dat aan de hand van de prijsverhoging in het eerste kwartaal met 16 procent, terwijl de volume/mix met 6,1 procent afnam. Dit bleek een tegengesteld beeld ten opzichte van 2022, toen de prijzen met 23 procent werden verhoogd en de volumes met 1,2 procent bleven stijgen.

ING hanteert een Houden advies op Corbion met een koersdoel van 38,11 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend 1,0 procent tot 29,06 euro.

De koers van het aandeel Corbion noteerde woensdag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 29,06 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!