vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Wereldhave succesvol met herfinanciering
Beeld: ABM Financial News

Wereldhave succesvol met herfinanciering

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft kredietfaciliteiten geherfinancierd en een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen aangewezen. Dit maakte het vastgoedfonds donderdag voorbeurs bekend. 

Wereldhave kwam met kredietverstrekkers overeen om leningen ter waarde van 225 miljoen euro te herfinancieren, tot het vierde kwartaal van 2027.

Daarnaast herfinancierde Wereldhave met ABN AMRO een gedekte groene kredietfaciliteit ter waarde van 80 miljoen euro, die zou aflopen in het derde kwartaal van 2024, naar een nieuwe ongedekte faciliteit van 50 miljoen euro, die nu vervalt in het vierde kwartaal van 2027. 

De kredietportefeuille van Wereldhave is nu volledig ongedekt en de gemiddelde looptijd is verlengd tot 4,5 jaar, voor een totaal van doorlopende kredietfaciliteiten van 385 miljoen euro.

Benoeming

Françoise Dechesne werd daarnaast aangewezen als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Wereldhave met ingang van 15 december. 

Adriaan Nühn, momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen, besloot om persoonlijke redenen met ingang van diezelfde datum af te treden.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wereldhave 13,640 -0,130 -0,94% 24 mrt

Laatste nieuws

  1. 25 mrt Aandeel Pharming sluit 33 procent hoger
  2. 24 mrt Beursupdate: AEX op Wall Street
  3. 24 mrt Wall Street hoger gesloten
  4. 24 mrt Olieprijs lager gesloten
  5. 24 mrt Update: groen licht van FDA voor leniolisib van Pharming
  6. 24 mrt AEX houdt stand ondanks zorgen bankencrisis
  7. 24 mrt Wall Street koerst af op licht hoger slot
  8. 24 mrt Europese beurzen lager gesloten
  9. 24 mrt Sterk herstel omzet SnowWorld
  10. 24 mrt SnowWorld boekt hogere omzet en reduceert verlies