vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Alcoa boekt hogere winst en omzet
Beeld: ABM Financial News

Alcoa boekt hogere winst en omzet

(ABM FN-Dow Jones) Alcoa heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse aluminiumproducent.

CEO Roy Harvey sprak van een sterke eerste helft van 2022. "We hebben tot nu toe meer dan 380 miljoen dollar teruggegeven dit jaar aan onze investeerders, en vandaag hebben we een extra autorisatie van 500 miljoen dollar aan toekomstige aandeleninkopen", voegde hij toe.

Alcoa boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 549 miljoen dollar, in vergelijking met 309 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Op aangepaste basis bedroeg de nettowinst 496 miljoen dollar, tegen 281 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2021. 

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,67 dollar, versus 1,49 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet steeg van 2,8 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021 naar 3,6 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

Het concern handhaafde zijn ramingen voor aluminiumleveringen in 2022 op 2,5 tot 2,6 miljoen ton. Voor aluminiumoxideleveringen wordt gerekend op 13,6 en 13,8 miljoen metrische ton, terwijl het bedrijf de ramingen voor bauxietleveringen in 2022 verlaagde met 2 miljoen metrische ton tot 46,0 - 47,0 miljoen metrische ton.

Het aandeel Alcoa noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 4,2 procent hoger

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!