vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Sterke omzetstijging Sodexo zet door
Beeld: ABM Financial News

Sterke omzetstijging Sodexo zet door

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft de omzet na een sterk eerste kwartaal, ook in de eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar 2022 flink zien toenemen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Franse catering- en schoonmaakbedrijf.

Het bedrijf rapporteerde over de eerste zes maanden een omzet van 10,3 miljard euro, goed voor een autonome stijging met 16,7 procent op jaarbasis.

Onderliggend was het operationeel resultaat van 538 miljoen euro een ruime verdubbeling op jaarbasis. De bijbehorende marge steeg van 3,1 procent naar 5,2 procent.

De nettowinst vertienvoudigde van 33 miljoen naar 337 miljoen euro.

Outlook

Voor het hele boekjaar gaat Sodexo nog altijd uit van een autonome omzetgroei van 15 tot 18 procent, maar denkt het wel aan de onderkant van deze bandbreedte uit te komen.

De onderliggende operationele marge zal 'dicht tegen' de 5 procent liggen, gerekend tegen constante valuta.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!