vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Coronatablet Vaxart werkt bij dieren
Beeld: ABM Financial News

Coronatablet Vaxart werkt bij dieren

(ABM FN-Dow Jones)  Het coronavaccin van Vaxart, dat als pilletje kan worden ingenomen, vermindert de besmettingsgraad bij dieren. Dit blijkt uit een studie die door Duke University werd gedaan. 

Onderzoekers behandelden hamsters met het vaccin van Vaxart en stelden hen vervolgens bloot aan aanzienlijke hoeveelheden van het coronavirus.

De studieresultaten, die in bioRxiv gepubliceerd werden, bevestigen volgens Vaxart dat vaccins gericht op het slijmvlies beter werken dan vaccins die met een injectie worden toegediend bij virussen die door de lucht verspreid worden, zoals corona en griep.  

Vaxart verwacht later deze maand te beginnen met de studie bij Amerikaanse patiënten. 

"Fase II is een uiterst belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het eerste en enige COVID-19 orale tabletvaccin", zei CEO Andrei Floroiu eerder deze week.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!