vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Vaxart weldra van start met nieuwe studie coronavaccin
Beeld: ABM Financial News

Vaxart weldra van start met nieuwe studie coronavaccin

(ABM FN) Vaxart is begonnen met de rekrutering van proefpersonen voor zijn Fase II studie voor een coronavaccin in tabletvorm. Dit bleek woensdag uit een persbericht van het Amerikaanse bedrijf. 

Vaxart verwacht later deze maand te beginnen met de studie bij Amerikaanse patiënten. Daarn zal het bedrijf ook landen buiten de Verenigde Staten toevoegen, te beginnen met India later dit jaar.

"Fase II is een uiterst belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het eerste en enige COVID-19 orale tabletvaccin dat deze fase van ontwikkeling heeft bereikt", zei CEO Andrei Floroiu in een toelichting.

"Een oraal vaccin heeft het potentieel om de reactie van de wereld op de covidpandemie drastisch te beïnvloeden en om de wereldwijde volksgezondheid te verbeteren. Het kan gemakkelijker en sneller worden toegediend dan vaccins die met een injectie moeten worden toegediend en kan helpen om de terughoudenheid rond vaccineren te verminderen". aldus Floroiu.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!