vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
China voert strengere regelgeving voor bijlessen in - media
Beeld: ABM Financial News

China voert strengere regelgeving voor bijlessen in - media

(ABM FN) China heeft strengere maatregelen genomen om bijlessen buiten de scholen om aan banden te leggen. Dit bleek woensdag uit een bericht van staatspersbureau Xinhua.

Instellingen en personen zonder vergunning die bijlessen in vakken van het officiële curriculum geven, zullen worden onderzocht en getoetst op de nieuwe regels, stond in een mededeling van het ministerie van Onderwijs te lezen.

Volgens de nieuwe regels mogen leraren in het lager en middelbaar onderwijs niet worden betaald voor het geven van bijlessen.

Verder zijn zomerkampen, trainingen en online lessen ook verboden, voegde Xinhua toe. 

Eind juli waren er al geruchten dat Beijing zijn pijlen zou richten op aanbieders van bijlessen. Dat zorgde toen voor enorme koersdalingen van bedrijven als Tal Education, New Oriental Education & Technology en Gaotu Techedu.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!