vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Totale marktwaarde bitcoin weer boven de 1000 miljard dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De totale marktwaarde van alle bitcoins is weer gestegen tot meer dan 1 biljoen dollar, oftewel 1000 miljard dollar. De bitcoin is al enige tijd bezig met een opmars en nadert nu het recordniveau van meer dan 58.000 dollar per digitale munteenheid, dat vorige maand werd aangetikt.

De koers van de bekendste digitale munt ter wereld klom woensdag tot circa 57.000 dollar. Het recordniveau van 21 februari ligt op meer dan 58.000 dollar. Die maand brak de totale waarde van alle bitcoins dus ook al eens door de grens van 1000 miljard dollar. Na het aantikken van het recordniveau zakte de koers van de bitcoin weer flink weg door zorgen of de waarde van de cryptomunt niet te sterk was opgelopen.

Maar beleggers zien het weer zitten in speculatieve beleggingen zoals de bitcoin en ook de cryptomunt ethereum en stappen dus in de markt. De waarde van de ethereum neemt ook toe. Het positieve sentiment rond digitale valuta wordt onder meer gesteund door de toenemende interesse van professionele beleggers in cryptomunten.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!