vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
50% herstelpotentieel bij Just Eat Takeaway

50% herstelpotentieel bij Just Eat Takeaway

Samenvatting

  • Just Eat Takeaway veert op binnen de neutrale bandbreedte
  • Mogelijke hogere koersbodem wijst op aantrekkende vraag
  • Doorbraak door de weerstand zal koopsignaal genereren

De koers van voormalig beursfavoriet Just Eat Takeaway heeft de afgelopen jaren een duikvlucht genomen. Nadat de opmars eind 2020 was stilgevallen, heeft het aandeel in de hieropvolgende jaren ruim 90% van haar beurswaarde moeten prijsgeven.

Nadat de koers eind vorig jaar nog een nieuw dieptepunt noteerde, is het aandeel voorzichtig wat gaan herstellen. De koers veerde in eerste instantie goed op en wist terug te keren boven de voorliggende koersbodems. De eerdere verzwakkingen werden hiermee ongedaan gemaakt. Dit herstel volgde nadat de RSI indicator positieve divergentie liet zien met de koers.

De laatste weken maakt de koers per saldo pas op de plaats en is een meer neutraal koersverloop zichtbaar geworden. Het technisch beeld zal pas verder opklaren wanneer de weerstand van de recente toppen rond €16 wordt gebroken.

Hierboven zal de trend duidelijk draaien en komt er ruimte vrij voor een grotere stijging. Het volgende richtpunt wordt dan de weerstandszone rond €26, waar enkele oude toppen wachten. Een inhaalrace lijkt dan te worden ingezet.

 

 

De langetermijn indicatoren bewegen op dit moment nog zijwaarts en bevestigen hiermee het neutrale koersbeeld. Na een opwaartse uitbraak van de koers zal het aandeel echter ook duidelijk boven haar 200-daags gemiddelde bewegen. 

Voorlopig adviseren we nog even voorzichtig te blijven met posities. Enkel speculanten zouden binnen de neutrale fase wat kunnen traden. Pas na een opwaartse doorbraak door weerstand €16 kan er een langetermijn herstelbeweging plaatsvinden.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot