vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Shell op weg naar oude hoogtepunten

Shell op weg naar oude hoogtepunten

Dit weekend kwam het bericht naar buiten dat Shell nog steeds Russisch gas verhandelt, meer dan ‘n jaar nadat ‘t beloofde zich terug te trekken uit de Russische energiemarkt. Volgens Global Witness was ‘t bedrijf in 2022 betrokken bij bijna 1/8ste vd Russische gasexport via schepen. Volgens Shell zelf gaat het om langdurige contractuele afspraken en worden de sancties hiermee niet geschonden.

Beleggers lijken zich weinig aan te trekken van deze berichtgeving, want het aandeel staat vandaag ruim 1,5% in het groen. Het technisch beeld lijkt door deze stijging zelfs weer wat verder op te klaren.

Shell test momenteel de dalende weerstandslijn over de toppen van de afgelopen maanden. Indien deze toppenlijn wordt doorbroken op basis van het dagslot, zal het technisch beeld verder verbeteren en komt er ruimte vrij voor een grotere koersstijging.

De correctieve fase zal dan worden verlaten waarna de koers verder omhoog kan richting de recente hoogtepunten rond €29,43, gevormd door de top van maart. Hierboven wacht nog de zware weerstandszone van meerdere toppen vanaf 2002 rond €31,50 als volgende richtpunt.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot