Koersdaling Bitcoin verliest kracht | Wanneer valt er in te stappen?

Koersdaling Bitcoin verliest kracht | Trenddraai op komst?

De Bitcoin weet beleggers met de koersontwikkeling al langere tijd niet meer te overtuigen. En ook de bredere cryptomarkt heeft een zwakke periode achter de rug, waarbij veel digitale valuta flink wat terrein hebben moeten prijsgeven. Toch lijkt nu, in ieder geval voor de Bitcoin, een mogelijke bodem in zicht. 

Koers terug bij af

Bitcoin beweegt sinds maart in een licht dalende bandbreedte waarbij toppen en bodems per saldo steeds iets lager worden gevormd. Ondanks de stevige daling van de afgelopen weken is de koers vanaf dit voorjaar per saldo niet veel opgeschoten.

De digitale munt is nu aanbeland bij de onderzijde van deze bandbreedte rond $55.000. In deze zone lijkt de koers wat steun te vinden en zien we de eerste signalen van een mogelijke trenddraai. 

Bitcoin bezig met trenddraai?

Terwijl de koers van de cryptomunt recent nog een lagere bodem vormde onder de dieptepunten van eind juni, zagen we dat de RSI-indicator in dezelfde periode juist een hogere bodem heeft gevormd. Dit duidt erop dat de kracht van de daling afneemt, wat vaak voorafgaat aan een trenddraai.

De koers kan nu herstellen richting de bovenzijde van de correctieve fase (rode onderbroken lijn), die momenteel iets boven de $60.000 wacht. Pas hierboven zal het beeld van de bitcoin verder opklaren en wordt de trenddraai bevestigd. 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot