Zilver kan nieuwe stijging inzetten

Zilver kan nieuwe stijging inzetten

De prijs van zilver heeft de afgelopen weken even gas terug genomen na de sterke stijging van maart en begin april. De koers zakt hierbij terug naar de zone van enkele oude toppen, waar het edelmetaal nu steun moet vinden.

Zilver brak begin april opwaarts uit boven de oude weerstandszone rond $26 en liep direct verder op richting het eerste koersdoel op $30. Hierna is de koers wat gaan corrigeren binnen de opgaande fase. 

Het positieve beeld blijft intact zolang de koers zich boven de steunzone weet te handhaven. Vanaf dit niveau kan een nieuwe aanval op de weerstand worden ingezet. Hierboven ligt de weg vrij voor een grotere stijging richting koersdoel $35, gevormd door de oude toppen van 2011 en 2012.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot