Na goud begint ook zilver te glanzen

Na goud begint ook zilver te glanzen

De afgelopen maanden is de goudkoorts onder beleggers weer uitgebroken, wat heeft geleid tot een flinke stijging van de koers van het edelmetaal. De goudprijs noteert inmiddels op een nieuwe all-time high en het technisch beeld lijkt een grotere stijging aan te kondigen.

De prijs van zilver is de laatste tijd achtergebleven bij de prestaties van goud, maar lijkt nu aan een inhaalrace te zijn begonnen. De zilverprijs heeft de correctieve fase van de afgelopen jaren opwaarts afgebroken en richt haar blik weer omhoog.

Zilver bewoog vanaf medio 2020 per saldo in een licht dalende fase waarbij toppen en bodems steeds wat lager werden gevormd. Het afgelopen jaar herstelde de zilverprijs wel wat, maar bleef de dalende toppenlijn voor weerstand zorgen.

Deze weerstandslijn is de afgelopen dagen echter overtuigend doorbroken. Hiermee klaart het langetermijn technische beeld flink op en komt er ruimte vrij voor een grotere koersstijging. Het eerste koersdoel ligt nu op de toppen van 2020 en begin 2021 rond $30, maar ook een grotere stijging kan op langere termijn niet worden uitgesloten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot